1 Ekim 2011 Cumartesi

Google Docs ile dosya paylaşımı

Günümüzde dosya paylaşımı için çok çeşitli yollar var. Bunların bir kısmı ticari bir kısmı ise bedava. Bedava olup bize hem yüklememiz hem de indirmemiz için kolay ve gürbüz bir arayüz sağlayan yer sağlayıcılar oldukça az. Genellikle kolay yükleme sağlanırken bedava olduğu için reklamlar ve süre beklemeler insanın canını sıkabiliyor.

Google Docs bedava ve ayrıca dosyalarımızı bis dosya sistemi şeklinde düzenlememizi sağlarken, office dosyalarını da sorunsuz olarak açmamıza olanak sağlıyor. Bunların yanında sağladığı bağlantı oluşturma özelliği ile dosyalarımızı bağlantı yoluyla da kolaylıkla, sorunsuz ve habersizce silinme korusu olmadan paylaşabiliyoruz.

Bu yayınımın amacı ise bu dosya paylaşımını nasıl yapıp link oluşturulacağını kolay olarak anlatılması.

1) İlk olarak Google Docs sayfasına Google hesabımızla giriş yapalım. Giriş başarılı olduktan sonra aşağıdaki gibi bir sayfa açılır (burada IE9 ve Türkçe Google kullanılmıştır, görüntü tarayıcı ve kullanılan Google diline göre değişebilir).


2) Sonraki aşamada örnek olarak 1.png adında bir resim yükleyelim.


3) Açılacak dosya seçme penceresinden yerel dosya sisteminden 1.png dosyasını seçip onayladıktan sonra dosyayı yüklemiş oluruz. Sonrada dosyayı paylaşmak için yüklenen dosyanın üzerine sağ tıklarız.



4) Karşımıza paylaşma ekranı çıkar. Burada "Private" olan paylaşım seçeneğini değiştirmek için "Change..." bağlantısına tıklarız.



5) Burada "Private" seçeneğini "Anyone with the link" olarak değiştirip Save dedikten sonra Link to share kısmında istediğimiz link seçili olarak oluşturulur. Artık bu linki paylaşabiliriz.


1 yorum:

  1. Grup halında çalışmalar yapan herkes,özellikle öğrenciler için çok iyi bir yöntem,her formatta dosyalarınız paylaşabılırsınız! buradan öğrenip denedim başaryle gerçekleşti!

    yazanın eline sağlık!
    iyi çalışmalar!

    Anwarshah Hasani

    YanıtlaSil